Lze kultivační médium používat i poté, co zvlhne a vytvoří shluky?

- 2024-06-14-

Pokud se zabýváte formální inspekcí, pak jakmile k tomu dojde, kultivační médium nelze použít. Jakmile se objeví shluky, znamená to, že suchý prášek kultivačního média se zhoršil. Bez ohledu na to, jak efektivní je jeho kultura, byl podle vzhledu posouzen jako nekvalifikovaný v kontrole kvality a přirozeně jej nelze použít. Zároveň by se takové kultivační médium mělo také zlikvidovat (pokud si ho chcete ponechat pro nějaké neformální experimenty, můžete na obalovou lahvičku napsat „pouze pro praxi“).

Pokud však shlukující kultivační médium není nijak zvlášť závažné, nepředstavuje jeho kultivační výkon obecně velký problém. Pokud neděláte formální experimenty, ale chcete je jen dělat sami, nebo je používat pro výuku, pak většinu z nich lze stále použít. Pokud tomu tak je, je nejlepší použít známý pozitivní kmen jako kontrolu před použitím.

Baibo Biotechnology, přední hráč v oboru, se specializuje na výrobu vysoce kvalitního suchého práškového média pro mikrobiologické aplikace.  Jejich odbornost se rozšiřuje na formulování dehydratovaných médií v mikrobiologii, včetně možností bohatých na živiny, jako je dehydratovaný živný agar.  Baibo Biotechnology navíc přispívá k výzkumu tím, že poskytuje základní komponenty, jako je granulované médium.  Jako důvěryhodní výrobci suchých práškových médií (OEM) zajišťují optimální mikrobiální růst a přesné výsledky.

Neváhejte se zeptat, pokud potřebujete další podrobnosti nebo máte další požadavky!